Ένα στεγνό και απαλλαγμένο από την υγρασία  σπίτι είναι ένα υγιές σπίτι!

Όλοι οι άνθρωποι σήμερα θέλουν άνετα ζεστά χωρίς υγρασίες υγιή σπίτια. Ένα υγιές σπίτι προϋποθέτει να είναι καλά μονωμένο και κατάλληλα αερισμένο.

Ένα καλά μονωμένο σπίτι θυμίζει το ντύσιμο που κάνουμε τον χειμώνα. Ένα μάλλινο παλτό μας κρατάει ζεστούς όταν δεν φυσάει αέρας και δεν βρέχει. Όμως μία θυελλώδη και βροχερή μέρα χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από ένα μάλλινο πανοφώρι για να διατηρηθούμε θερμοί και στεγνοί. Χρειαζόμαστε ένα επιπλέον νάυλον μονωτικό στρώμα που θα κρατήσει μακριά την υγρασία και τον αέρα. Ένα σπίτι είναι παρόμοιο. Στο εξωτερικό πλαισιώνοντας το τούβλο, υπάρχει ένα εμπόδιο αέρα που κάνει το ίδιο πράγμα όπως το νάυλον και αποτρέπει τον αέρα να έρχεται απευθείας σε επαφή με το κτίριο. Κατόπιν υπάρχει η μόνωση (όπως το παλτό σας) και έπειτα ένα εμπόδιο ατμού, το οποίο βοηθά να κρατήσει την υγρασία μακρυά από τη δομή των σπιτιών όπου μπορεί να κάνει σημαντική ζημία.

Σημάδια προβλημάτων μόνωσης

Το χειμώνα

  • κρύοι τοίχοι
  • κρύα πατώματα
  • υψηλές δαπάνες θέρμανσης
  • ανώμαλα επίπεδα θέρμανσης στους διάφορους χώρους της οικοδομής

Το καλοκαίρι

  • καυτός εσωτερικός αέρας
  • υψηλές δαπάνες ψύξης

Τα στάδια που χρειάζεται να ακολουθήσει ένα πιστοποιημένο συνεργείο για μια επιτυχή και με διάρκεια στο χρόνο μόνωση δώματος – ταράτσας.

Δημιουργούμε τη κατάλληλη κλίση στην επιφάνεια που θα εφαρμόσουμε τη μόνωση για να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απομάκρυνση των νερών που πέφτουν σε αυτή.

Επαλείφεται σε όλη την επιφάνεια του δώματος ειδικό επαλειπτικό στεγανωτικό υλικό. Σκοπός η στεγανοποίηση και η αποφυγή της εισχώρησης νερών στην μόνωση

Τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών όπως η διογκωμένη πολυστερίνη, ή η εξηλασμένη πολυστερίνη. Επιλέγουμε το κατάλληλο υλικό ανάλογα με την θερμομονωτική ικανότητα που θέλουμε να δώσουμε στο κτήριο αλλά και την αντοχή του.

Τοποθέτηση γεωϋφάσματος για την προστασία της μόνωσης.

Η επιφάνεια της μόνωσης που έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Ανάλογα με την βατότητα και την χρήση η τελική επιφάνεια μπορεί να είναι κεραμικά πλακάκια, μάρμαρα, χαλίκι κ.λ.π..

Share