Ένα στεγνό και απαλλαγμένο από την υγρασία  σπίτι είναι ένα υγιές σπίτι!

Όλοι οι άνθρωποι σήμερα θέλουν άνετα ζεστά χωρίς υγρασίες υγιή σπίτια. Ένα υγιές σπίτι προϋποθέτει να είναι καλά μονωμένο και κατάλληλα αερισμένο.

Σημάδια προβλημάτων μόνωσης

Το χειμώνα

 • κρύοι τοίχοι
 • κρύα πατώματα
 • υψηλές δαπάνες θέρμανσης
 • ανώμαλα επίπεδα θέρμανσης στους διάφορους χώρους της οικοδομής

Το καλοκαίρι

 • καυτός εσωτερικός αέρας
 • υψηλές δαπάνες ψύξης

 

Ενισχύουμε την θερμομονωτική συμπεριφορά και απόδοση των κτιρίων επενδύοντας τις επιφάνειες του δώματος ή της ταράτσας των κτιρίων μας με το novablok Terrace.

Ένα σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο (διαστάσεων 60cmx30cm), προϊόν της ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ – MONOISO που αποτελεί την ιδανική λύση για την αντεστραμμένη μόνωση και τη θερμομόνωση δώματος. Αποτελείται από μία θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης novablok και από δύο αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικής χρήσης (διαστάσεων 30cmx30cm), εξασφαλίζοντας πλήρη βατότητα του δώματος μετά την τοποθέτηση του πλακιδίου.

Το novablok Terrace πετυχαίνει άριστη θερμομόνωση και υψηλή αισθητική συνδυάζοντας εξηλασμένη πολυστερίνη novablok με δύο αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικής χρήσης, Αποτελεί ιδανική λύση για όλες τις υφιστάμενες κατασκευές, λόγω του χαμηλού βάρους ανά m2, το οποίο επιβαρύνει ελάχιστα το δώμα, αλλά και για παλαιά κτίρια στα οποία δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν τα υφιστάμενα υποστρώματα.

Η τοποθέτηση του novablok Terrace (για μόνωση ταράτσας – δώματος) πραγματοποιείται πολύ εύκολα και γρήγορα χάρη στην πλευρική διαμόρφωση τύπου ραμποτέ, η οποία αποκλείει τη δημιουργία θερμογέφυρας και εξασφαλίζει άριστη εφαρμογή και σταθερότητα, καθιστώντας έτσι εφικτή την εξοικονόμηση ενέργειας σε αντίθεση με έτερες μονώσεις.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Με μόλις το μισό βάρος από τον άμεσα επόμενο ανταγωνιστικό υλικό, τα 20 kg/m2 του novablok terrace το καθιστούν ιδανικό μονωτικό για οποιαδήποτε κατασκευή.
 • Το απόλυτα συμπαγές πλακάκι του novablok terrace δεν ρηγματώνει, γεγονός που το κάνει απόλυτα συμβατό τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας, σε πλήρη αντίθεση με τα προϊόντα τσιμεντοκονίας και τα συμβατικά μη ολόμαζα πλακάκια.
 • Η τοποθέτηση του novablok terrace διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα τσιμεντοκονίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ομοιόμορφος αρμός. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να απορροφήσει όλες τις συστολές και τις διαστολές για ενιαίες επιφάνειες ακόμη και 50m2.
 • Το διαφορετικό μέγεθος του ( 600×300) και η πλευρική διαμόρφωση τύπου ραμποτέ διασφαλίζει την εύκολη και γρήγορη τοποθέτησή του, εν αντίθεση με τις συμβατικές πλάκες (600×600).
 • Το novablok κατασκευάζεται από κορυφαίας ποιότητας εξηλασμένη πολυστερίνη, με άνω των 300kpa αντοχή στη θραυση και στις καταπονήσεις.
 • Το novablok terrace προσφέρει εύκολη πρόσβαση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέρη που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα. Τέλος

χαρίζει στο χώρο ένα καλαίσθητο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα.

 

 

Διαδικασία εφαρμογής του για Μόνωση Ταράτσας – Δώματος:

 

 

 • Πριν την τοποθέτηση του novablok Terrace, κρίνεται αναγκαίος ο καθαρισμός και έλεγχος των επιφανειών, στις οποίες πρόκειται να τοποθετηθεί. Αυτό εξασφαλίζει την εξοικονόμηση εργασιών (πχ. Κοψίματα) και πόρων.
 • Αφήνουμε αρμό 2 εκατοστών από το αρχικό στηθαίο (αν δεν υπάρχει θα πρέπει να κατασκευαστεί) και περιμετρικά της ταράτσας για τη συστολή – διαστολή των μονωτικών πλακών. Σε περίπτωση που η ταράτσα είναι πάνω από 50m2 , τότε θα πρέπει να αφήσουμε επιπλέον αρμό διαστολής στο κέντρο με πλάτος 1-2 εκατοστών. Στην αρμοδιαστολή εισάγεται ειδικό αφρώδες κορδόνι για την πλήρη κάλυψη κενών πριν την αρμολόγηση.
 • Στις πρώτες δύο σειρές τοποθέτησης, τα novablok Terrace ευθυγραμμίζονται με ράμμα, για πιο σταθερό αποτέλεσμα.
 • Η τοποθέτηση των μονωτικών πλακών για καλύτερη σταθερότητα και δέσιμο γίνεται με τη μετατόπιση κάθε νέας σειράς κατά 30cm στο πρώτο τεμάχιο. Προϋπόθεση η σωστή συναρμογή των τεμαχίων.
 • Σε περίπτωση που υπάρχουν υδρορροές, κόβουμε το πλακίδιο με τη χρήση τροχού, αφήνοντας ένα κενό για την απορροή των ομβρίων υδάτων.
 • Μετά την ορθή τοποθέτηση του novablok Terrace, απαιτείται η αρμολόγηση με ειδική πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη ανάμεσα στις πλάκες, περιμετρικά της κατασκευής, αλλά και στο κέντρο της. Έτσι επιτυγχάνεται η συγκόλληση των πλακιδίων και η στεγανοποίηση  του χώρου.
 • Περιμετρικά της ταράτσας, στο διάκενο μεταξύ στηθαίου και πλακιδίων, τοποθετείται γωνία αλουμινίου (30Χ60mm) για να καλύψει τα κενά που έχουμε αφήσει για συστολή – διαστολή του novablok Terrace. Επιπρόσθετα το θωρακίζει και το σταθεροποιεί απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Και ακριβώς για αυτό κρίνεται απαραίτητη η ορθή τοποθέτηση των πλακών novablok Terrace.

Σημαντικό

Αυτό το είδος μόνωσης Δώματος – Ταράτσας είναι απόλυτα συμβατό με άλλες τεχνικές στεγανοποίησης. Αν  όμως υπάρχουν ασυμμετρίες ή ανώμαλα σημεία (πχ. Ενώσεις), είναι επιτακτική η ανάγκη εξομάλυνσης τους με τη χρήση δίσκου λείανσης. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να αφαιρέσουμε μονωτικό υλικό (3-4mm) για να έχουμε τέλεια εφαρμογή του novablok Terrace στο υπόστρωμα.


Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να πάρετε άμεσα μια εκτίμηση κόστους.


Share