logo gl Ρωτήστε μας Online

ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

4 Μαρτίου, 2018 Monoiso

Ένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) είναι ένας χώρος για τη ταφή και την επεξεργασία αποβλήτων. Οι ΧΥΤΑ επίσης, χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση αποβλήτων, όπως η προσωρινή αποθήκευση, η μεταφορά και ενοποίηση, ή την επεξεργασία των απορριμμάτων (διαλογή, επεξεργασία, ανακύκλωση).

Στους ΧΥΤΑ μη επικίνδυνων αποβλήτων, για να ικανοποιηθούν οι προκαθορισμένες προδιαγραφές, οι τεχνικές που εφαρμόζονται στα απόβλητα είναι:

  • Περιορισμένοι σε όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο.
  • Συμπύκνωση των αποβλήτων για να μειωθεί ο όγκος τους.
  • Καλύπτεται (συνήθως ημερησίως) με στρώματα του εδάφους.

Κατά τη διάρκεια εργασιών υγειονομικής ταφής τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων ζυγίζονται σε γεφυροπλάστιγγα κατά την άφιξη και το φορτίο τους ελέγχεται για τα απόβλητα που δεν συνάδουν με τα κριτήρια αποδοχής των αποβλήτων της υγειονομικής ταφής. Στη συνέχεια, τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων χρησιμοποιούν το υπάρχον οδικό δίκτυο στην πορεία τους προς το μέτωπο ανατροπής εργασίας, όπου ξεφορτώνουν το περιεχόμενό τους. Όταν τα φορτία έχουν κατατεθεί, χρησιμοποιούνται συμπιεστές ή μπουλντόζες για να εξαπλωθούν και να συμπυκνώσουν τα απόβλητα.


Μόνο έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία μπορούν να εκτελέσουν έργα τέτοιου μεγέθους αποφεύγοντας ένα μεγάλο αριθμό δυσμενών επιπτώσεων που μπορεί να προκύψει από τις δραστηριότητες υγειονομικής ταφής.

Εμφάνισης ζημιών που μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Ρύπανση του τοπικού περιβάλλοντος όπως η μόλυνση των υπόγειων υδάτων λόγω διαρροής.
  • Υπολειμματική μόλυνση του εδάφους κατά τη διάρκεια της χρήσης υγειονομικής ταφής.
  • Διαρροή του μεθανίου που παράγεται από σάπια οργανικά απόβλητα (το μεθάνιο είναι ένα αέριο του θερμοκηπίου πολλές φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα, και μπορεί να είναι ένας κίνδυνος για τους κατοίκους μιας περιοχής).

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να πάρετε άμεσα μια εκτίμηση κόστους.